Trønderkatten 13. og 14. april 2019

Palmehelgen tenkte vi kunne være en grei helg å reise på utstilling - til Trønderkatten. Dette var 2. gang vi var på utstilling hos Trønderkatten. Første gang var på Scandinavian Winner Show i 2017. Første gang var en stor suksess med 2 katter i panel - 1 av dem ble Scandinavian Winner (Kiitos). 

Det gikk ikke så bra denne gangen - langt der i fra. Denne gangen hadde vi med oss en Kiitos med svært lite pels, og en ung Zedric (10 måneder) som nettopp hadde gått opp til voksen klasse (åpen klasse). Så forhåpningene var ikke så store. 

På lørdag var Zedric hos en, for oss, ny dommer; Maillard Chiavuzzo Isabelle. Hun gav en god bedømmelse av Zedric. Hun likte han godt men kommenterte, ganske så riktig, at han er ung og trenger tid til å utvikle seg. Hun gav han sitt første sertifikat. Det var ikke nok katter i denne gruppen til å ta ut en BIV. Han nådde ikke opp i kamp om nominering. På søndag var Zedric hos Anne Veland. Her fikk han også sertifikat. Hun likte Zedric godt. Mange godord med kommentar om at han trenger tid for å utvikle seg. Heller ingen BIV i dag. I nominering var Zedric oppe mot en Sibir på 2 år og en ung NFO. Denne "kampen" gikk Zedric seirende ut av. I panel fikk han ingen stemmer - som rett var, når man tar alder i betraktning. 

Kiitos var oppe hos dommer Comorio Luigi på lørdagen. Dette var også en ny dommer for oss. Dommeren likte Kiitos veldig godt, men syntes det var veldig synd at hun var i så dårlig kondisjon. I konkurranse om BIV var det mange katter. Kiitos nådde ikke opp (nr 3). Vi var vel ikke så veldig imponert av denne dommeren. Han var veldig opptatt av mengde pels. Virket som at det var den viktigste kriterien. Sibirkatten kan jo ha sommerpels, så vi var vel ikke enig med avgjørelsen. I nominering hadde Kiitos en konkurrent. En NFO med mer pels, så dermed var saken klar. På søndag var Kiitos hos Karl Preiss. Han likte også Kiitos veldig godt, men kommenterte også hennes kondisjon - eller manglende kondisjon. Så også denne gangen gikk BIV til en annen katt. Men selv om 2 dommere avsa samme dom, så kan vi selvsagt være rykende uenig med begge. Mr. Luigi får nok en kommentar i den sorte boken. Mr Preiss har vi lang og god erfaring med, og en feil må man jo få gjøre av og til. Kiitos tok sertifikat begge dager. 

Ellers var det en hyggelig helg for kjæresteparet Viken. Det var også svært hyggelig å treffe venner og kjente på utstilling. Turen tilbake til Bergen kunne vært bedre. Vår trofaste Toyota fant ut at den ville streike på Valdresflya. Dermed tok hjemturen lengre tid og ble mer kostbar enn planlagt. Men etter en natt på hotell på Beitostølen for 2 og 4 beinte. Og en natt hos Sebu bil for 4 hjulingen. Så kunne vi endelig reise hjem. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.05 | 10:53

Hei😊Ser dere er oppdrettere av Sibirkatt, og ikke bor altfor langt unna. Har dere kattunger for salg nå? Mvh Gunhild

...
21.03 | 09:54

Hvor lenge går en katt gravid?

...
01.03 | 21:54

Hei min katt er gravid å skal fødte om 2 uker, er det noe jeg må tenke på før min katt skal fødte?

...
01.03 | 21:34

Hei vi er en familie på 3 fra Bergen som ønsker oss en sibirkatt, er det ventet ungekull,vennligst ta kontakt.
Mvh
Ray

...
Du liker denne siden