Hva koster en kattunge?

En kattunge fra et seriøst oppdrett (som vi liker å tenke på oss selv som) koster mye. Det koster mye mer enn det de som kjøper kattunge fra oss må betale. Grunnen til at det koster så mye er at det er mange kostnader i forbindelse med å drifte et oppdrett. Det koster blant annet å "låne/leie/kjøpe" avlshann, ta diverse tester av både mammapus og pappapus før parring, vaksinere kattunger, chippe kattunger, få helseattest til kattunger, stamtavle til kattunger, m.m. Og så er det mye kostnader i forbindelse med å delta på utstillinger i inn- og utland. Noe som er viktig i arbeidet med å skape den "perfekte" Sibirkatt. 

Og så er det jo store kostnader i de 3 månedene kattungene er i oppdrettet. I tillegg til nevnte utgifter til vaksinasjon o.l. hos veterinær, så kan man risikere å måtte ta ytterligere både 1 og 2 turer til dyrlegen utenom dette. Og det er jo ikke billig. I tillegg så skal jo kattungene ha både mat og toalettfasiliteter - og de spiser som dyr og driter som..... Og så bruker vi naturligvis mange timer i uken på stell og sosialisering +++

Kort fortalt kan vi altså si at det å drive oppdrett, er ingen god "butikk" - i det hele tatt. Det er, økonomisk sett, et stort tapsprosjekt. Men det er greit, for vi gjør selvsagt ikke dette for å tjene penger. For oss er kattene våre både familiemedlemmer og hobby - og oppdrettet gjør at hobbyen vår er - litt mindre kostbar. Men ingen "butikk" altså.

Så å få frem en kattunge til levering koster mye. Men dere som kattungekjøpere betaler: 

En kattunge kjøpt hos NO*Fredtun koster kr. 10 000,-. I denne prisen får dere en kjærlig og svært godt sosialisert kattunge. Kattungen selges med NRR kjøpskontrakt og stamtavle. Den har fått vaksinasjon, ormekur, helseattest og id-chip. (Uansett hvor dere bestemmer dere for å kjøpe kattunge fra anbefaler vi at dere kjøper hos oppdrettere som er medlemmer i Sibirkattens Venner. Det finnes dessverre useriøse oppdrettere der ute - kontakt med Sibirkattens Venner kan spare dere for å komme i kontakt med dem). 

Ønsker dere å stå på venteliste? Eller har dere andre spørsmål? Ta kontakt på jarleviken@gmail.com eller 93433317.

Ønsker dere å reservere en kattunge så må dere betale kr. 3000,- i depositum/delbetaling når kattungene er ca 5 uker (det er på dette tidspunktet kattunger velges til nye kattungeeiere - eller motsatt). Depositum betales ikke tilbake om kjøper senere går fra kjøpet. Det betales selvsagt tilbake hvis NO*Fredtun, av en eller annen grunn, ikke kan levere katten.

For de som har mulighet til å komme å besøke så kan dette skje ved 5 ukers og 10 ukers alder. Vi legger ut bilder av kattungene på vår facebookgruppe og på nettsiden vår ca 1 gang i uken.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.01 | 12:18

Jeg bare elsker katter!!!!!!!!

...
06.08 | 21:00

Hei! Må si at Drogon smeltet meg helt, skal dere beholde henne selv eller har dere funnet en familie til henne?

Mvh,
Anne

...
30.06 | 20:25

Hei vi venter på kattonga om par dager. Håper det går bra vi er spendt alle mann hun er 1 år og fikk besøk av en frøs. Vi som skulle til dyrlegen. Da hun var in

...
27.05 | 19:47

Vi ønsker oss en sibirkatt. Når har du kull til salgs?

...
Du liker denne siden