VKK 8. og 9. juni 2019

Zedric 1 år. Fotograf: Odd Lundberg
Monster 1 og 2 + Renate. Fotograf Odd Lundberg

I pinsen reiste vi, tradisjonen tro, til VKK sin utstilling på Voss. Til denne utstillingen tok vi med oss NO*Fredtun Monster og (N)Solstorm Kiitos Tiina + at vi tok med oss SE*Simplicity Lynx Zedric i siste liten. Han skulle egentlig ikke være med, men siden VKK etterlyste flere katter til utstillingen sin - så tok vi han også med. Vi har de siste årene brukt å overnatte på Voss, selv om det bare er 1 times kjøretur hjemmefra. Men i år har vi brukt mye penger på kattegården, så da ble det ingen overnatting i forbindelse med årets utstilling. 

På lørdagen skulle vår ferske Internasjonale Champion; Monster opp til grunnbedømming hos Stephe Bruin. Hun tok sertifikatet sitt uten problem - mange gode ord fra dommeren. BIVen tapte hun mot et ungdyr fra NO*Grensedalen. Men i nomineringen slo hun tilbake, og var dermed klar for ettermiddagens panel. Her fikk hun 1 stemme og tok dermed en "2. plass". Kiitos stilte på utstilling helt ute av kondisjon - på alle måter. Dette ble påpekt av dommer Flavia Capra, men det ble også påpekt at hun er en vakker dame som dommeren gjerne vil se igjen når hun er i kondisjon. Kiitos tok sitt sertifikat men tapte både BIV og nominering. Zedric var og hilste på dommer Glenn Sjøbom, som virkelig hadde sansen for vår 1 år gammle gutt. Sjøbom mente han virkelig er en lovende gutt. Han fikk sitt sertifikat men tapte både BIV og nominering. Lørdagen var dermed en helt ok dag - vi hadde ikke forventet noe mer, og vi fikk ikke noe mer enn vi hadde forventet. 

På søndagen der i mot, ble vi litt overrasket - gledelig sådann. Da var Zedric oppe til dommer Rui Pacheco. I tillegg til å ta sitt sertifikat, og dermed sikre Internasjonal Champion tittel. I tillegg så sikret han seg også sin 6. BIV + nominering til panel. I panel fikk han ingen stemmer, men dog en svært god prestasjon for en ung mann. Kiitos tok sertifikat i dag igjen - og sikret dermed Grand Internasjon Champion tittel. Monster fikk sertifikat - og det var det. 

VKK driver jo med en del konkurranser utenom det vanlige på sine utstillinger. Blant disse har vi noe som heter Vestlandsmesterskapet. Her konkurrerer de katteklubbene som er inkludert i et utvidet Vestland. Hver klubb melder på 1 fertil hann, 1 fertil hunn, o.s.v. Det var 5 klubber som meldte seg på i denne uformelle konkurransen. Poenggivningen ville da bli 5 poeng for beste katt, 4 for nestbeste, o.s.v. Hvis en klubb ikke klarer å stille med f.eks. en kastrat hann - så får de 0 poeng. Men hvis noen mangler katt i en klasse, så kan de stille med noe annet - f.eks. et menneske utkledd som katt ;) Dermed måtte herr Viken stille som kastrat hann for Sunnmørskatten. Dette med det målet at vi skulle sikre oss 1 poeng. Men dommer Stephe Bruin var svært fornøyd med Sunnmørskatten sin kastrat, og delte ut 4 poeng - og dermed ble herr Viken den nest beste kastrat hann på Vestlandet. Helgens beste resultat for oss. Til slutt havnet Sunnmørskatten på en strålende 2. plass i Vestlandsmesterskapet, kun slått av arrangørklubben VKK. 

De 2 øverste bildene er tatt av den alltid like fantastiske fotografen Odd Lundberg. Bildet av den gale kastrat er tatt av fru Viken. 

Kastrat hann med den stolte eieren May Berg.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.05 | 10:53

Hei😊Ser dere er oppdrettere av Sibirkatt, og ikke bor altfor langt unna. Har dere kattunger for salg nå? Mvh Gunhild

...
21.03 | 09:54

Hvor lenge går en katt gravid?

...
01.03 | 21:54

Hei min katt er gravid å skal fødte om 2 uker, er det noe jeg må tenke på før min katt skal fødte?

...
01.03 | 21:34

Hei vi er en familie på 3 fra Bergen som ønsker oss en sibirkatt, er det ventet ungekull,vennligst ta kontakt.
Mvh
Ray

...
Du liker denne siden