Sunnmørskatten 21. og 22. september 2019

Årets utstilling for Sunnmørskatten var jubileumsutstilling - 35 år. Og siden Sunnmørskatten er vår utstilling så hadde vi planlagt å reise til denne utstillingen. Men alt går jo, som kjent, ikke som planlagt. Både herr og fru Viken skulle jo reise til utstillingen. Men akk, slik gikk det ikke. Renate skulle plutselig ha fagprøve i den påfølgende uken, og da måtte hun være hjemme å forberede seg. 

Så da ble det bare herr Viken som kjørte av gårde i retning Ålesund. Kattene som ble med var Kiitos, som fersk Grand International Champion, og Drogon som skulle på sin første utstilling. 

Dag 1 var Drogon oppe hos Roca Folch. Hun fikk en god bedømming. Den eneste kommentaren var at ørene satt litt høyt, men han trodde nok de kom til å "komme ned" når hodet ble større. Hun fikk EX1, men tapte både BIV og NOM - som for såvidt var helt greit - så lenge. Kiitos var hos Geir Edvardsen. Fikk god bedømming, men jeg hadde en klar følelse om at han ikke kom til å nominere henne - og det fikk jeg rett i. Men hun fikk sertifikat og BIV.

Dag 2 var Drogon hos Kristina Rauutio. Hun gav oss den beste bedømmelse: "She got the Lumikissan-look". Jeg sa "Thank you very much";) Ellers sa hun vel også at vi måtte være forsiktig at kattene ikke fikk for små ører. Hadde dette vært en hann-kattunge ville hun ment at ørene var for små. Også i dag tapte hun NOM - men denne gangen vant hun sin første BIV. Kiitos var oppe hos Fabio Brambilla. Det første han sa når han såg henne var; "ahh - I know this one". Han nominerte henne for ca 1 år siden - hvor hun også ble BIS. Han liker Kiitos svært godt, og endte med å både gi henne BIV og NOM. I panel stemte han også på henne, sammen med Kristina Rauutio. Kiitos har nå 8 stk BIV - og mangler bare 2 for å få DVM tittel. 

På slutten av søndagens utstilling skulle beste Klubbkatt velges. Dette fikk ikke jeg med meg, så jeg var ute når det hele foregikk. Uansett endte den seansen med at Kiitos ble Beste Klubbkatt i kategori 2 - og når Beste Klubbkatt Totalt skulle velges, så vant Kiitos det også gitt

Ellers ble det en fin helg, med mye sosialt samvær med gode venner i diverse kattemiljøer. Hyggelig som alltid. Bildene - mer eller mindre rare sådann - er tatt av Synnøve Settemsdal. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

03.07 | 19:04

Mente Vadsø ikke Vadaæ skreiv taste feil.

...
03.07 | 19:03

Flytta til Hogganvik etter æ bodde i Vadsø og flytta tilbake til Vadaæ får en liten stund,Nu bor æ på Gimsøya i Barstandveien.

...
03.07 | 19:02

Sibira katten æ hadde før ble spist opp av reven i Hogganvik Landsby han het Cæsar nu har æ to Huskatter Ella og Tobias og Ella er vokst opp med Cæcar.

...
02.05 | 06:52

Tusen takk for info som lå her . Jeg tok imot mitt første kull nå i natt og viste ikke katten min var drektig da hun går på p piller.

...
Du liker denne siden