Jærkatten Blå og Gul utstilling 15.08.21

Sitat konen: "Du er et syn med munnbind"
Winnie koser seg i bobilen før ustilling.

Forrige gang vi skrev om resultater fra en katteutstilling var BERAK sin utstilling i midten av februar i 2020. Nå skriver vi august 2021 - og det er første utstilling som har blitt arrangert etter BERAK sin utstilling for 1,5 år siden. År 2020 og 2021 har vært preget av noen nye ord, som vi ikke kjente til når vi ruslet rundt på utstillingen i Bergen i februar 2020 - ord som pandemi, covid og korona. Og vi har lagt oss til noen nye hverdagsvaner: som å hilse ved å dunke albuen mot hverandre og gå på butikken med munnbind på. 

Men nå er vi endelig i gang med katteutstillinger igjen, selv om noen pandemitendenser henger igjen enda (se bilde). Jærkatten var første katteklubb som arrangerte utstilling etter pandemipausen. Og det er jo passende at det er en katteklubb som har lagt nede i mange år, som nå reiste seg som fugl Føniks ved å arrangere Norges første utstilling på 1,5 år. 

På grunn av at vi ikke er helt ferdig med pandemien, ble utstillingen arrangert på nytt vis. I stedet for 1 utstilling pr dag i helgen, så ble det arrangert 2 utstillinger pr dag hvor kategori 2 + huskatt ble vist på søndag - og de andre kategoriene ble arrangert på lørdag. Dette fungerte helt fint. Men, vi håper at dette bare blir en overgangsordning - og at vi kommer tilbake til 1 utstilling pr dag for alle kategoriene. Dette fordi utstilling for oss også handler mye om det sosiale ved å møte venner fra alle kategorier katter (og mennesker). 

Som oftest når vi tar med oss katter på utstilling, så mener vi selvsagt at vi har med oss noen fantastisk flotte katter - og hvis vi ikke gjør et godt resultat, så er eneste forklaring at det hele er et skandalearrangement. Men denne gangen reiste vi på utstilling med lave forventninger. De kattene vi hadde med oss var vår nye unge herremann NO*Lindviksmoen Winnie the Meow. Han er 8 måneder og konkurrerer i ungdyrs klassen. Winnie er en stor, lovende gutt - men ikke helt i harmoni. Noe som dommerne bekreftet for oss. Han tok 2 stk EX2. 

Den eneste katten vi hadde med som hadde erfaring fra utstilling var (N)Solstorm Kiitos Tiina. Hun er jo absolutt en vinnerkandidat på hvilken som helst utstilling. Men det er hvis hun er i kondisjon. På denne utstillingen stilte hun nyslanka og i bikini. Og da forventer vi ikke de store resultatene. Hun fikk sine 2 sertifikater på vei mot Supreme Champion - og det var vi fornøyd med. 

Den siste katten vi hadde med, var nok en debutant. Dette var vår egenproduserte NO*Fredtun Skjoldmøy Lagertha. Hun er i en veldig flott kondisjon, og ser - om vi må si det selv - fantastisk bra ut. Men hun er bare 10 måneder, og har akkurat gått over til "voksen" klassen. Hvor hun konkurrerer med voksne ferdigutviklede katter. Så vi hadde heller ingen illusjon om at vi skulle klare det store så tidlig i utstillingskarrieren. Men hun gjorde det bedre enn vi hadde trodd. På Blå utstilling tok hun sertifikat - i tillegg til at hun ble Nominert i konkurranse med 4 andre damer. På Gul utstilling tok hun også sertifikat. Her var hun i enda tøffere konkurranse om nominasjonen. Denne tapte hun, og ble nummer 2. 

Summa sumarum var vi svært fornøyd med å være i gang med ustilling igjen.

PS: Dette ble første gang vi brukte bobilen på utstilling. Det fungerte svært godt, både for oss og kattene. Selv om vi måtte holde en småkåt Winnie unna damene, så fungerer bobilen vår helt fint til å dele opp kattene. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.05 | 10:53

Hei😊Ser dere er oppdrettere av Sibirkatt, og ikke bor altfor langt unna. Har dere kattunger for salg nå? Mvh Gunhild

...
21.03 | 09:54

Hvor lenge går en katt gravid?

...
01.03 | 21:54

Hei min katt er gravid å skal fødte om 2 uker, er det noe jeg må tenke på før min katt skal fødte?

...
01.03 | 21:34

Hei vi er en familie på 3 fra Bergen som ønsker oss en sibirkatt, er det ventet ungekull,vennligst ta kontakt.
Mvh
Ray

...
Du liker denne siden