Sunnmørskatten Rosa og Blå utstilling 11.09.21

11. september 2021 var det tid for den 2. utstillingen på slutten av koronapandemien. Og denne utstillingen var på vår hjemmebane. Selv om vi må skrive "hjemmebane" på denne måten. Sunnmørskatten er klubben vår, selv om den ligger 8 timer fra der vi bor. Men hjemmebane gav denne gangen svært gode resultater for oss. Vi reiste av gårde med SW GIC (N)Solstorm Kiitos Tiina og vår egenproduserte NO*Fredtun Skjoldmøy Lagertha. Det vi hadde godt håp om, når vi reiste av gårde, var at begge skulle ta sine sertifikat - og at Lagertha dermed skulle bli Champion. Alt annet ville være bonus. Den noe forsiktige optimismen skyldes at Lagertha, selv om vi synes hun er svært så vakker, bare er 11 måneder gammel. Og da skal det noe til å kunne by opp til kamp mot voksne damer på 4-5 år. Kiitos er jo en sånn voksen dame, men er ikke i kondisjon i det hele tatt. Men gøy med ustilling uansett, tenkte vi, og dro av gårde. 

Også denne utstillingen var type 2 utstillinger på 1 dag - Rosa først og så Blå. Lagertha var på Blå utstilling hos Karl Preiss. Han synes hun var veldig flott, men kommenterte også at hun var ung. Men når hun kom til nominering, så mente han likevel at hun var hans beste, og nominerte henne. På Rosa utstilling var Lagertha hos Marta Ziemenska. Hun var enda sikrere i sin sak enn Preiss. Hun kommenterte at Lagertha var en medium størrelse katt som er veldig harmonisk - og det er det som betyr mest. På Blå utstilling var Kiitos også hos Marta. Her var det konkurranse både om nominering og BIV. Kiitos tok de begge. Og sist, men ikke minst - på Rosa utstilling skulle Kiitos til Sabine Môsh på grunnbedømming. Hun gav bare tegn til at hun ville ha Kiitos i armene med en gang - utbrøt at dette ble den letteste bedømmelsen i dag - tegnet kun et stort hjerte på bedømmelsesseddelen og skrev I LOVE YOU, før hun gikk tilbake til å beundre Kiitos. Sabine har dømt henne før, og hadde ingen problemer med å huske henne igjen. Hun husker også hennes Finske bestemor Rusina. Så dette er kjærlighet. Også på denne utstillingen ble Kiitos nominert og fikk BIV. Dette ble, i tillegg, Kiitos sin 10. BIV. Hun kan dermed tituleres som DVM (Distinguished Variety Merit).

I panel så ble den unge damen og damen med lite pels litt for lett. Men Lagertha fikk 1 stemme på Rosa utstilling og 2 stemmer på Blå utstilling. Jeg har alltid et ønske om å klare å få med hvem som stemmer på våre katter - men det glipper alltid. Men jeg vet at Magdalena Kudra var en av de som stemte på Rosa utstilling. Uansett - med 4 NOM, 2 BIV, Champion, DVM og stemmer i panel, så var dette en heeeelt fantastisk utstilling for oss. 

Dommer Sabine Môch viser tydelig hva hun synes om Kiitos.
Dommer Anne Veland vurderer vår unge vikingprinsesse Lagertha i panel. Lagertha fikk henholdsvis 1 og 2 stemmer på utstillingene.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.05 | 10:53

Hei😊Ser dere er oppdrettere av Sibirkatt, og ikke bor altfor langt unna. Har dere kattunger for salg nå? Mvh Gunhild

...
21.03 | 09:54

Hvor lenge går en katt gravid?

...
01.03 | 21:54

Hei min katt er gravid å skal fødte om 2 uker, er det noe jeg må tenke på før min katt skal fødte?

...
01.03 | 21:34

Hei vi er en familie på 3 fra Bergen som ønsker oss en sibirkatt, er det ventet ungekull,vennligst ta kontakt.
Mvh
Ray

...
Du liker denne siden