Jærkatten august 2021

Første utstilling på lenge, med årets moteplagg

Forrige gang vi skrev om resultater fra en katteutstilling var BERAK sin utstilling i midten av februar i 2020. Nå skriver vi august 2021 - og det er første utstilling som har blitt arrangert etter BERAK sin utstilling for 1,5 år siden. År 2020 og 2021 har vært preget av noen nye ord, som vi ikke kjente til når vi ruslet rundt på utstillingen i Bergen i februar 2020 - ord som pandemi, covid og korona. Og vi har lagt oss til noen nye hverdagsvaner: som å hilse ved å dunke albuen mot hverandre og gå på butikken med munnbind på. 

Men nå er vi endelig i gang med katteutstillinger igjen, selv om noen pandemitendenser henger igjen enda (se bilde). Jærkatten var første katteklubb som arrangerte utstilling etter pandemipausen. Og det er jo passende at det er en katteklubb som har lagt nede i mange år, som nå reiste seg som fugl Føniks ved å arrangere Norges første utstilling på 1,5 år. 

På grunn av at vi ikke er helt ferdig med pandemien, ble utstillingen arrangert på nytt vis. I stedet for 1 utstilling pr dag i helgen, så ble det arrangert 2 utstillinger pr dag hvor kategori 2 + huskatt ble vist på søndag - og de andre kategoriene ble arrangert på lørdag. Dette fungerte helt fint. Men, vi håper at dette bare blir en overgangsordning - og at vi kommer tilbake til 1 utstilling pr dag for alle kategoriene. Dette fordi utstilling for oss også handler mye om det sosiale ved å møte venner fra alle kategorier katter (og mennesker). 

Som oftest når vi tar med oss katter på utstilling, så mener vi selvsagt at vi har med oss noen fantastisk flotte katter - og hvis vi ikke gjør et godt resultat, så er eneste forklaring at det hele er et skandalearrangement. Men denne gangen reiste vi på utstilling med lave forventninger. De kattene vi hadde med oss var vår nye unge herremann NO*Lindviksmoen Winnie the Meow. Han er 8 måneder og konkurrerer i ungdyrs klassen. Winnie er en stor, lovende gutt - men ikke helt i harmoni. Noe som dommerne bekreftet for oss. Han tok 2 stk EX2. 

Den eneste katten vi hadde med som hadde erfaring fra utstilling var (N)Solstorm Kiitos Tiina. Hun er jo absolutt en vinnerkandidat på hvilken som helst utstilling. Men det er hvis hun er i kondisjon. På denne utstillingen stilte hun nyslanka og i bikini. Og da forventer vi ikke de store resultatene. Hun fikk sine 2 sertifikater på vei mot Supreme Champion - og det var vi fornøyd med. 

Den siste katten vi hadde med, var nok en debutant. Dette var vår egenproduserte NO*Fredtun Skjoldmøy Lagertha. Hun er i en veldig flott kondisjon, og ser - om vi må si det selv - fantastisk bra ut. Men hun er bare 10 måneder, og har akkurat gått over til "voksen" klassen. Hvor hun konkurrerer med voksne ferdigutviklede katter. Så vi hadde heller ingen illusjon om at vi skulle klare det store så tidlig i utstillingskarrieren. Men hun gjorde det bedre enn vi hadde trodd. På Blå utstilling tok hun sertifikat - i tillegg til at hun ble Nominert i konkurranse med 4 andre damer. På Gul utstilling tok hun også sertifikat. Her var hun i enda tøffere konkurranse om nominasjonen. Denne tapte hun, og ble nummer 2. 

Summa sumarum var vi svært fornøyd med å være i gang med ustilling igjen.

PS: Dette ble første gang vi brukte bobilen på utstilling. Det fungerte svært godt, både for oss og kattene. Selv om vi måtte holde en småkåt Winnie unna damene, så fungerer bobilen vår helt fint til å dele opp kattene. 

Winnie på første utstilling

Lagertha på første utstilling

Raymond Sætre sammenligner Lagertha og Kiitos

Sunnmørskatten september 2021

Vi trenger ikke mer enn dette på en dommerseddel

11. september 2021 var det tid for den 2. utstillingen på slutten av koronapandemien. Og denne utstillingen var på vår hjemmebane. Selv om vi må skrive "hjemmebane" på denne måten. Sunnmørskatten er klubben vår, selv om den ligger 8 timer fra der vi bor. Men hjemmebane gav denne gangen svært gode resultater for oss. Vi reiste av gårde med SW GIC (N)Solstorm Kiitos Tiina og vår egenproduserte NO*Fredtun Skjoldmøy Lagertha. Det vi hadde godt håp om, når vi reiste av gårde, var at begge skulle ta sine sertifikat - og at Lagertha dermed skulle bli Champion. Alt annet ville være bonus. Den noe forsiktige optimismen skyldes at Lagertha, selv om vi synes hun er svært så vakker, bare er 11 måneder gammel. Og da skal det noe til å kunne by opp til kamp mot voksne damer på 4-5 år. Kiitos er jo en sånn voksen dame, men er ikke i kondisjon i det hele tatt. Men gøy med ustilling uansett, tenkte vi, og dro av gårde. 

Også denne utstillingen var type 2 utstillinger på 1 dag - Rosa først og så Blå. Lagertha var på Blå utstilling hos Karl Preiss. Han synes hun var veldig flott, men kommenterte også at hun var ung. Men når hun kom til nominering, så mente han likevel at hun var hans beste, og nominerte henne. På Rosa utstilling var Lagertha hos Marta Ziemenska. Hun var enda sikrere i sin sak enn Preiss. Hun kommenterte at Lagertha var en medium størrelse katt som er veldig harmonisk - og det er det som betyr mest. På Blå utstilling var Kiitos også hos Marta. Her var det konkurranse både om nominering og BIV. Kiitos tok de begge. Og sist, men ikke minst - på Rosa utstilling skulle Kiitos til Sabine Môsh på grunnbedømming. Hun gav bare tegn til at hun ville ha Kiitos i armene med en gang - utbrøt at dette ble den letteste bedømmelsen i dag - tegnet kun et stort hjerte på bedømmelsesseddelen og skrev I LOVE YOU, før hun gikk tilbake til å beundre Kiitos. Sabine har dømt henne før, og hadde ingen problemer med å huske henne igjen. Hun husker også hennes Finske bestemor Rusina. Så dette er kjærlighet. Også på denne utstillingen ble Kiitos nominert og fikk BIV. Dette ble, i tillegg, Kiitos sin 10. BIV. Hun kan dermed tituleres som DVM (Distinguished Variety Merit).

I panel så ble den unge damen og damen med lite pels litt for lett. Men Lagertha fikk 1 stemme på Rosa utstilling og 2 stemmer på Blå utstilling. Jeg har alltid et ønske om å klare å få med hvem som stemmer på våre katter - men det glipper alltid. Men jeg vet at Magdalena Kudra var en av de som stemte på Rosa utstilling. Uansett - med 4 NOM, 2 BIV, Champion, DVM og stemmer i panel, så var dette en heeeelt fantastisk utstilling for oss. 

Kiitos oppnådde DVM på hjemmebane

Dommer Anne Veland vurderer vår unge vikingprinsesse Lagertha i panel. Lagertha fikk henholdsvis 1 og 2 stemmer på utstillingene.

Dommer Sabine Môch viser tydelig hva hun synes om Kiitos.

RORAK september 2021

I utstillingsverden for katter går det definitivt både opp og ned. På Sunnmørskatten var det god stemning og gode resultater - 14 dager etter, på RORAK sin utstilling hadde både stemning og resultater flatet ut. 

Vi hadde fortsatt med de samme 2 kattene; Kiitos på nesten 5 år og Lagertha på 1 år. Fra gode bedømmelser og gode resultater for 2 uker siden - til gode bedømmelser...... og thats it, denne gangen. I alle fall, nesten: Kiitos fikk sertifikat på begge utstillingene og tok BIV på Blå utstilling. Lagertha fikk også sine 2 sertifikat. 

Men selv om resultatene ikke var noe å skrive hjem om, så håper vi at vi likevel får noen skikkelig gode resultater etter Rogalands besøket. Lagertha fikk nemlig møte mann for første gang. Elin Hestmann sin flotte Mewtwo ble med henne en tur i bobilen. Men en kjapp en i bobilen var under både Lagertha og Mewtwo sin verdighet. Så Lagertha ble heller med herremannen hjem. Så nå venter vi med spenning på om det blir kattunger om et par måneder.