BERAK 19. og 20. februar 2022

BERAK sin utstilling i 2022 gikk av stabelen 2 år etter deres forrige utstilling. Vi hadde med oss 3 katter, som vi hadde ymse håp for. Zedric skulle på sin første utstilling, siden han var på forrige BERAK utstilling - altså for 2 år siden. Han manglet 1 BIV for å oppnå DVM. Winnie hadde håp om å oppnå første tittel. Og Lagertha var denne gangen med for å fylle kvoten. 

På lørdag tok Winnie sitt 3. sertifikat og oppnådde dermed Champion tittelen. Han har oppnådd sine 3 første sertifikater på første forsøk. Og det er ikke nødvendigvis en selvfølgelighet i en fargegruppe hvor konkurransen er hard. Lagertha tok sitt sertifikat på vei mot Grand Internasjonal Champion. Hun får veldig gode tilbakemeldinger på at hun er en flott dame i medio størrelse. Men at hun pr nå er litt ute av kondisjon. Både Lagertha og Winnie har vært på en del utstillinger i 2021, mens Zedric var på sin første utstilling på 2 år. Men det gjorde ingenting for den rolige, goslige bamsen. Han storkoste seg hos dommeren, fikk masse god tilbakemeldinger og tok både sertifikat, BIV og ble nominert. Når han da fikk BIV, så var det hans 10. over en periode på minimum 2 år og 1 dag. Da oppnådde han også DVM (Distingvished Variety Merit). I panel fikk Zedric 1 stemme (fra dommeren som nominerte Y. R. Folch) - dommerne var uenig om hvem som var Best in Show, så det var 3 katter som fikk 1 stemme, og bare en som fikk 2 stemmer - så vi var nære - veldig nære). 

På søndagen gjentok, stort sett, historien seg fra dagen i forveien. For Lagertha og Zedric som er i samme fargegruppe, så ble det helt likt; begge tok hvert sitt sertifikat. Zedric stakk i tillegg av med BIV, og ble nominert. I panel tapte Zedric med en fattig stemme denne dagen også. I dag fikk Zedric 2 stemmer (fra dommeren som nominerte M. Zieminska og Y.R.Folch) - vinneren fikk 3 stemmer. Winnie fikk sitt første sertifikat på vei mot Internasjonal Champion. I tillegg fikk Winnie også sin første BIV. 

Totalt sett fikk vi det vi håpte på, selv om det selvsagt er litt surt med 2 dager hvor det var stang ut. 

Det er så deilig når vi får bruke Sturdiburene våre på utstilling. Nå har vi fått pynte med navneskilt m.m. også. Håper at midt-norge og østlandsutstillingen også tillater disse burene.

Trønderkatten 9. og 10. april 2022

Fantastiske Olav Øverlie var god å ha på første utstilling. Her med dommer M. Kudra.

I år ønsket vi å reise på Trønderkatten sin påskeutstilling. Og, som sagt så gjort. Vi tok oss en ekstra feriedag på fredag, slik at vi begynte reisen i bobilen på torsdag. Første etappe bar til Beitostølen, før vi tok siste etappe på fredagen. Vi parkerte rett utenfor salen med mange andre bobiler, med samme ærend. 

Med oss på denne utstillingen hadde vi Lagertha og Shamrock. Lagertha var denne gangen, hovedsakelig bare med som selskap for Shamrock. Hun er ikke akkurat i super kondisjon. Men hun tok da sine sertifikat begge dager - på vei mot Grand Internasjonal Champion. Shamrock var på sin første utstilling, 5 måneder gammel. Vi var veldig spent på tilbakemeldinger på han. Vi mener selv han er svært så lovende, noe mange andre også var enig med oss i. På lørdagen var han hos Aliosha Romero, som sa at Shamrock var den beste katten han hadde hatt på bordet den dagen. Han ble nominert og fikk stemme fra Romero i panel. En annen Sibir vant med resten av stemmene. På søndagen ble ikke lørdagens vinner nominert - men det ble Shamrock. Denne dagen fikk Shamrock 2 stemmer, (Romero og Magdalena Kudra) men tapte mot en annen Sibir som fikk 3 stemmer. Dette var jo selvsagt en fantastisk start på utstillingskarrieren, som vi selvsagt burde være veldig fornøyd med. Men når vi føler oss rimelig sikker på hva vi har - og kjenner vår egen rase ganske så godt - så var vi likevel ikke fornøyd. Vi var rett og slett ikke fornøyd i det hele tatt - for vi mente at Shamrock burde vunnet klart begge dager. Men det var altså ikke alle dommerne enig i gitt.