Den første utstilling

Gode tips og ideer for din første utstilling

Den første utstillingen kan virke skremmende og forvirrende. Det føles som det er mye som skjer og at det er mye som skal holdes kontroll på. Forkortelser etc. Men ta det helt med ro, det er ikke så vanskelig som det kan virke og du vil fort komme inn i utstillingens gang - og husk at alle har en gang vært nybegynnere.
For å stille katt på utstilling, må du være medlem av en katteklubb tilknyttet NRR. Klubbens sekretær er behjelpelig med spørsmål og utfylling av påmeldingsskjema etc. Liste og invitasjon til utstillinger som arrangeres i Norge (og i Sverige) finner man på NRR sin hjemmeside http://www.nrr.no/ sammen med påmeldingsskjema.
Påmeldingsskjema fylles ut og sendes til sekretær i den klubben du er medlem i. Sekretæren videresender så påmeldingen til arrangørklubb. Ca en uke før utstillingen vil du få utstillerkortene tilsendt i posten. Disse skal medbringes på utstillingen. Ha alltid med kvittering på innbetalt påmeldingsavgift. Påmeldingsavgift betales samtidig som påmelding sendes. Vær tidlig ute om du ønsker å sikre deg plass.

Gjør før utstilling
Klipp kattens klør.
Bad aldri katten nærmere enn 1 uke før utstillingen. Dette for at pelsen skal ha best mulig kondisjon.

Huskeliste til utstillingsdagen.
-Utstillerkort
-Kvittering på betalt påmeldingsavgift
-Vaksinasjonskort/pass
-Stamtavle (taes med på utstillingen, men skal aldri taes med opp til dommerbordet, da det medfører diskvalifisering)

-Burpynt (her kan man lage noe enkelt selv eller bestille fra noen som lager dette på bestilling. Vi anbefaler Lillian Myhre og lilletuns.com. Hun har laget vår burpynt, og vi er svært fornøyd).
-Spiral, kroker og tang til oppheng av burpynt. Fåes billig på Kid
-Kattedo
-Mat/vannskåler
-Kattemat
-Kattesand er mulig å få på utstilling
-Stelleutstyr til katten
-Feliway (om katten er urolig, kan det være lurt å spraye buret med Feliway)

-Stol til å sitte i, type campingstol
-Fotoapparat
-Lesestoff (Kan bli litt ventetid)
-Penger (Kafeteria, stand, lodd med mer.)

Utstillingens gang
Vær tidlig ute, det kan bli kø.
Det første du skal, er gjennom en veterinærkontroll før du får entret utstillingshallen. I veterinærkontrollen skal også vaksinasjonskort fremvises.
Husk at katten må ha de vaksiner den trenger, men siste vaksinasjon må være tatt senest 15 dager før utstillingen.
Etter veterinærkontrollen går du videre inn for å registrere katten din. Her viser du utstillerkort og kvittering på betalt utstillingsavgift. Her får du utdelt bur nr./nr. på katten. Du får også kjøpt utstillerkatalog. I denne katalogen finner du alle katter som stiller denne dagen deriblant din egen. Nummeret på katten din står foran kattens navn under kategori 2, semilanghår (for Sibirkatt)
Finn og pynt buret ditt. Hent vann, kattesand og fyll matskål med for.
Etter at katten er plassert i buret går du frem til dommerbordene og finner nr. på katten din slik at du vet hvilken dommer du skal opp til. Etter hvert som kattene er oppe til bedømming, vil numrene bli strøket over slik at du vil se når det nærmer seg din tur.
La aldri dommeren vente, stell katten din i god tid.

Så er det din tur!
Katten bæres opp til dommerbordet og plasseres foran dommeren. Flytt deg selv til siden av bordet slik at publikum får se bedømmingen. Ha mobilen avslått.
Snakk ikke til dommeren, før dommeren snakker til deg da dette kan forstyrre dommeren. Har du spørsmål, vent til bedømmingen er ferdig.
Etter bedømmingen får du beskjed om katten din skal komme tilbake for uttak av BIV (best i variant) eller Dommerens beste.
Blir katten tatt ut til å konkurrere om BIV, konkurrerer du mot samme rase, men i alle klasser.
Blir katten din BIV går den videre til nominering. Her konkurrerer katten din mot alle BIV kattene i kategori 2. Vinner katten denne nomineringen, er den NOM og går videre i Panel.
I panel møter katten alle NOM og DB i sin klasse og alle dommere på utstillingen skal se på kattene og gi den katten de mener er best, sin stemme.
Katten som vinner denne panelrunden går videre til Best in Show.
I panel er det assistentene som henter og viser frem kattene.

Katten din vil få en bedømmelse-seddel, denne hentes hos sekretariatet som befinner seg inne i utstillingshallen. Har katten din fått en bedømmelse som gir rosett, kan denne kjøpes her. Dette gjelder EX1, CAC, CACIB, etc. Tittelsløyfer som fks. Champion får du.

Nå er vi nesten tilbake til utgangspunktet, sommerfugler i magen og forvirringen er til å ta og føle på. Men husk at stort sett alle på utstillingen er behjelpelig om det er noe du lurer på.

Gå aldri hjem fra utstilling før utstillingsleder har gitt tillatelse. Dette kan føre til at katten din mister sin premiering og utestengelse. De som er langveisfra kan søke om dispensasjon til å dra litt tidligere.
Skal du stille dagen etterpå, kan burpynt og utstyr stå igjen, rydd bort flasker etc. og sett stolen under buret slik at det blir lett for rengjøringspersonalet å koste gulvet.

Påmeldingskjema: http://www.nrr.no/Form/NRRUK01.doc

For mer info. Se http://www.nrr.no/

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

02.05 | 10:53

Hei😊Ser dere er oppdrettere av Sibirkatt, og ikke bor altfor langt unna. Har dere kattunger for salg nå? Mvh Gunhild

...
21.03 | 09:54

Hvor lenge går en katt gravid?

...
01.03 | 21:54

Hei min katt er gravid å skal fødte om 2 uker, er det noe jeg må tenke på før min katt skal fødte?

...
01.03 | 21:34

Hei vi er en familie på 3 fra Bergen som ønsker oss en sibirkatt, er det ventet ungekull,vennligst ta kontakt.
Mvh
Ray

...
Du liker denne siden